slide01slide03slide04slide05
Maestrichtsche DienstDoende Stadsschutterij

 

De Maestrichtsche DienstDoende Stadsschutterij 1815 is een bekende Maastrichtse vereniging die door een lange (militaire)historie verbonden is aan de stad.. Naast actief schieten geeft de schutterij regelmatig acte de presence bij evenementen in en buiten de stad. Dat kan zijn tijdens schuttersfeesten, maar ook bij bezoeken van bijvoorbeeld hoogwaardigheidsbekleders.

Wie houdt van kameraadschap, gezelligheid, op zijn tijd een feestje en van militaire historie en traditie zal zich snel thuis voelen bij onze vereniging.

        

 

Horecaondernemers:

Geachte horecaondernemer,

Op 30 Mei 2020 ben ik uitgeroepen als beschermvrouw van de Maastrichtse dienstdoende stadsschutterij, een geweldige vereniging die reeds bestaat van 1815 en die een groot hart heeft voor alles wat er in onze stad speelt. Ze geven niet alleen acte de présence bij officiële gebeurtenissen maar doen ook veel op het sociale vlak. Zo hebben zij in deze Corona crisis de ouderen en alleenstaande in WVV (Maastricht) persoonlijk een hart onder de riem gestoken door middel van een bloemetje en paaseitjes. Klik hier voor foto's.

In het zorgcentrum van Daalhof (Maastricht) hebben ze de mensen allemaal een heerlijke tablet chocolade gaan brengen. Kortom, een vereniging waar wij met z’n allen heel trots (gruuts) op mogen zijn!

Als kersverse beschermvrouw heb ik gezorgd dat ze hun eigen schuttersbitter hebben gekregen, en hier zie ik een mogelijkheid in. De flessen met het heerlijke schuttersbitter kunnen gekocht worden op bestelling:

  • De kleine fles van 35cl. voor € 9,00
  • De grote fles van 70cl. voor € 14,00.

Hiermee hopen wij dan het probleem aan te kunnen pakken. Wij hopen dat wij op u kunnen rekenen om dit Maastrichtse schuttersbitter te kopen, te schenken en te promoten.

Alvast hartelijk bedankt,

Tiny Meese v.d.Venne

Beschermvrouw Maastrichtse Dienstdoende Stadsschutterij.

Onze vereniging

 

Onze vereniging staat er goed voor, we zijn financieel gezond en beschikken over een eigen clubgebouw dat we zelf beheren. Dit schuttersgebouw ligt midden in het centrum van onze stad.

Je kunt bij ons exerceren of musiceren (tamboers en klaroen). Zelf investeringen in uniform en/of instrumenten is niet nodig. Wij zijn op dit moment hard op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die interesse heeft, is bij ons van harte welkom. Kom gerust vrijblijvend langs. Neem vooraf even contact met ons op of kom naar onze clubavond op de woensdagavond. We begrijpen dat wekelijkse verplichtingen een drempel kunnen zijn. Een lidmaatschap van onze club is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Toch denken wij dat we er altijd samen uit kunnen komen. Kom langs en we bespreken je wensen en ambities.

 


  • banner/logo.png
  • banner/rabo.png